Ons team

Het team van Bluemetric heeft grondige kennis van beleggen en financiële markten. Wij hebben vele jaren ervaring op verschillende gebieden binnen Finance & Investments bij (inter)nationale bedrijven zoals UBS, ABN AMRO, Rabobank. Aangezien de dienstverlening van Bluemetric veelomvattend en holistisch van aard is, richten de medewerkers zich op meerdere disciplines.

 

Emile van Thiel, Partner & CEO

LL.M. & CAIA | Imagination will get you anywhere

Emile is gefascineerd door de uitdagingen die komen kijken bij het construeren van een robuuste portefeuille die aansluit bij de doelstellingen van een klant en de complexiteit van de kapitaalmarkten. Volgens Emile zijn de diensten van Bluemetric altijd klant gedreven, objectief en innovatief. Hij heeft vele jaren internationale ervaring  en (semi)institutionele en UHNW-klanten geadviseerd bij eersteklas financiële instellingen. Daarnaast heeft hij zijn liefde voor alternatieve activa bekroond als Chartered Alternative Investment Analyst.

Voorheen werkzaam bij UBS en ABN AMRO

Rein van Erp, Partner & CFO

MSc. | Focus & Momentum

Rein heeft meer dan 20 jaar ervaring in Mergers & Acquisitions, Private Equity en Venture Capital. Hij begon eind jaren ’90 als adviseur bij een mid-market M&A-boetiek en is sindsdien actief als ondernemer en investeerder. Naast zijn rol binnen Bluemetric heeft Rein diverse advies- en toezichthoudende functies, onder meer bij enkele familiebedrijven en het ministerie van Economische Zaken. 

Voorheen werkzaam bij Mazars Berenschot Corporate Finance

Koen van Mierlo, Partner, Head of Analysis

MSc. Financial Economics, LL.M. & CFA | What’s on the other side?

Koen is verantwoordelijk voor het team van analisten en een drijvende kracht achter de ontwikkeling van innovatieve beleggingsconcepten. Hij combineert zijn methodische werkhouding met een grote dosis nieuwsgierigheid. Koen is cum laude afgestudeerd als MSc. in Financiële Economie met een focus op beleggingen en kwantitatieve analyse. Hij is daarnaast afgestudeerd als LL.M. met een focus op ondernemingsrecht en als Chartered Financial Analyst. Naast investeren en beleggen heeft Koen een grote passie voor sport, gezondheid en longevity.

Arnold Pieter van Loo, 1971, Partner

MSc. | Facts & Figures

Pieter heeft een bedrijfskundige achtergrond en meer dan 25 jaar ervaring in Private Equity, herstructurering en risicomanagement. Hij begon als Private Equity analist en deed verder ervaring op bij één van de grootste Private Equity managers in Nederland. In zijn hoedanigheid als financieel specialist is hij vaak hands-on betrokken bij overnames en reorganisaties. Met zijn specifieke ervaring is hij bij Bluemetric dan ook met name actief in de dienstverlening op het gebied Private Equity investments.

Voorheen werkzaam bij Gilde en Rabobank Private Equity.

Erwin Foppen, CCO & COO

MSc. & CFA | Think, Plan, Execute

Erwin is gemotiveerd om een consequente professionele kwaliteit van dienstverlening te leveren. Hiervoor is het essentieel om samen tot een passend strategisch plan te komen, daarna standvastig uit te voeren, te monitoren en eventueel bij te sturen. Erwin heeft langjarige ervaring met de bediening van UHNW-klanten vanuit zowel financiële instellingen als een multi family office. Hij heeft zijn economische studie afgerond aan de Vrije Universiteit en is Chartered Financial Analyst. Erwin kan je ook alles vertellen over zeilen op de Atlantische oceaan. 

Voorheen werkzaam bij F. van Lanschot Bankiers, ING en Suite25

Maud van Beuningen, Vice-President, Client Advisor

LL.M. Law | Where complex questions meet practical answers

Maud streeft naar een praktische oplossing voor complexe vraagstukken. Volgens Maud worden veel oplossingen gevonden in de onderliggende behoeften van een klant. Maud heeft ervaring in (i) Nederlands ondernemingsrecht, corporate housekeeping en corporate governance, (ii) private equity en (iii) projectfinanciering in duurzame energie, digitalisering en infrastructuur.

Voorheen werkzaam bij Clifford Chance, Airbus Group en ABN AMRO

Diederik Kappelle, Associate

MSc. Financial Economics | Insight before judgement

Diederik combineert zijn diepgaande kennis van de Private Equity sector met uitgebreide analyses die hij voorbereidt voor het Investment Committee. Diederik legt graag de nadruk op de minder voor de hand liggende factoren om ervoor te zorgen dat er een compleet beeld wordt verkregen van de gehele investeringspropositie. Diederik is afgestudeerd als MSc. in Financiële Economie met een focus op investeringen en kwantitatieve analyse.

Voorheen werkzaam bij Solid Ventures

Daniël Helder, Associate

MSc. Finance & Investments | Eager for a challenge

Daniël neemt graag de rol aan van advocaat van de duivel om alle belangen te hebben afgewogen om tot een zorgvuldige beslissing te komen. Hij is vastbesloten om het beste te leveren. Daniël is cum laude afgestudeerd als MSc. in Finance & Investments met een focus op beleggingen en kwantitatieve analyse. Naast werk fietst Daniel graag en hij heeft recent ook mee gedaan aan de marathon van Amsterdam.

Voorheen werkzaam bij DM Equity Partners en Lazard

Jorian van der Kuilen

Jorian van der Kuilen, Analyst

MSc. Econometrics | Opportunities in numbers

Op basis van zijn grote cijfermatige inzicht in combinatie met zijn uitgebreide kennis op het gebied van programmeren, speelt Jorian graag een belangrijke rol in de vele processen binnen Bluemetric. Jorian is afgestudeerd als MSc. in Quantitative Finance met een focus op kwantitatieve analyse en investeringen. 

Voorheen werkzaam bij ABN AMRO

Max Wetzer, Analyst

MSc. Economics & MSc. Econometrics | Systemic thinking

Max combineert zijn onderzoekende houding, passie voor kapitaalmarkten en een diepgaande interesse in de werking van de economie en haar agenten om het beste antwoord te vinden op de intellectuele uitdagingen bij het samenstellen van de best passende beleggingsportefeuilles. Max is cum laude afgestudeerd in zowel de MSc. in Economie als de MSc. in Econometrie met een focus op internationale kapitaalmarkten en kwantitatieve analyse. Max doet aan verschillende duursporten zoals hardlopen en fietsen, reist graag, en heeft een interesse in film.

Voorheen werkzaam bij Rabobank en Nielen Schuman

Jorian van der Kuilen

Lisa Pelk, Client Specialist

MSc. Finance and Investments | Attention to detail

Lisa houdt ervan om deel uit te maken van de dynamiek bij het vertalen van de wensen van een klant naar haar collega’s en vice versa. Haar nauwkeurigheid, snelheid en hoge mate van focus maken haar zeer gewaardeerd door klanten en collega’s. Lisa is afgestudeerd als MSc. Finance & Investments met een focus op beleggingen en portfolio management. Verder houdt Lisa van reizen met vrienden of familie.

Voorheen werkzaam bij WEBB Traders

Alexander van den Heiligenberg, Analyst 

BSc. Aerospace Engineering

Alexander ondersteunt de analisten bij het programmeren en berekenen van verschillende algoritmen om het proces van analyses en dagelijkse taken soepel te laten verlopen. Alexander is afgestudeerd als BSc. in Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en studeert momenteel Econometrie. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met muziek, basketballen en hardlopen.

Voorheen werkzaam bij DEGIRO

Ons team

Het team van Bluemetric heeft grondige kennis van beleggen en financiële markten. Wij hebben vele jaren ervaring op verschillende gebieden binnen Finance & Investments bij (inter)nationale bedrijven zoals UBS, ABN AMRO, Rabobank en anderen. Aangezien de dienstverlening van Bluemetric veelomvattend en holistisch van aard is, richten de medewerkers zich op meerdere disciplines.

Emile van Thiel, Partner & CEO

LL.M. & CAIA | Imagination will get you anywhere

Emile is gefascineerd door de uitdagingen die komen kijken bij het construeren van een robuuste portefeuille die aansluit bij de doelstellingen van een klant ende complexiteit van de kapitaalmarkten. Volgens Emile zijn de diensten van Bluemetric altijd klant gedreven, objectief en innovatief. Hij heeft vele jaren internationale ervaring  en (semi)institutionele en UHNW-klanten geadviseerd bij eersteklas financiële instellingen. Daarnaast heeft hij zijn liefde voor alternatieve activa bekroond als Chartered Alternative Investment Analyst.

Voorheen werkzaam bij UBS en ABN AMRO

Rein van Erp, Partner & CFO

MSc. | Focus & Momentum

Rein heeft uitgebreide ervaring in Mergers & Acquisitions, Private Equity en Venture Capital. Hij begon als adviseur bij een mid-market M&A-boetiek en was later actief in directe investeringen. Rein combineert zijn rol bij Bluemetric met een adviserende rol bij het ministerie van Economische Zaken. In deze functie speelt hij een centrale rol bij het inzetten van kapitaal in staatsbezit voor Venture Capital fondsen.

Voorheen werkzaam bij Mazars Berenschot Corporate Finance

Koen van Mierlo, Partner, Head of Analysis

MSc. Financial Economics, LL.M. & CFA | What’s on the other side?

Koen is verantwoordelijk voor het team van analisten en een drijvende kracht achter de ontwikkeling van innovatieve beleggingsconcepten. Hij combineert zijn methodische werkhouding met een grote dosis nieuwsgierigheid. Koen is cum laude afgestudeerd als MSc. in Financiële Economie met een focus op beleggingen en kwantitatieve analyse. Hij is daarnaast afgestudeerd als LL.M. met een focus op ondernemingsrecht en als Chartered Financial Analyst. Naast investeren en beleggen heeft Koen een grote passie voor sport, gezondheid en longevity.

Arnold Pieter van Loo, 1971, Partner

MSc. | Facts & Figures

Pieter heeft een bedrijfskundige achtergrond en meer dan 25 jaar ervaring in Private Equity, herstructurering en risicomanagement. Hij begon als Private Equity analist en deed verder ervaring op bij één van de grootste Private Equity managers in Nederland. In zijn hoedanigheid als financieel specialist is hij vaak hands-on betrokken bij overnames en reorganisaties. Met zijn specifieke ervaring is hij bij Bluemetric dan ook met name actief in de dienstverlening op het gebied Private Equity investments.

Voorheen werkzaam bij Gilde en Rabobank Private Equity.

Erwin Foppen, CCO & COO

MSc. & CFA | Think, Plan, Execute

Erwin is gemotiveerd om een consequente professionele kwaliteit van dienstverlening te leveren. Hiervoor is het essentieel om samen tot een passend strategisch plan te komen, daarna standvastig uit te voeren, te monitoren en eventueel bij te sturen. Erwin heeft langjarige ervaring met de bediening van UHNW-klanten vanuit zowel financiële instellingen als een multi family office. Hij heeft zijn economische studie afgerond aan de Vrije Universiteit en is Chartered Financial Analyst. Erwin kan je ook alles vertellen over zeilen op de Atlantische oceaan. 

Voorheen werkzaam bij F. van Lanschot Bankiers, ING en Suite25

Maud van Beuningen, Vice-President, Client Advisor

LL.M. Law | Where complex questions meet practical answers

Maud streeft naar een praktische oplossing voor complexe vraagstukken. Volgens Maud worden veel oplossingen gevonden in de onderliggende behoeften van een klant. Maud heeft ervaring in (i) Nederlands ondernemingsrecht, corporate housekeeping en corporate governance, (ii) private equity en (iii) projectfinanciering in duurzame energie, digitalisering en infrastructuur.

Voorheen werkzaam bij Clifford Chance, Airbus Group en ABN AMRO

Diederik Kappelle, Associate

MSc. Financial Economics | Insight before judgement

Diederik combineert zijn diepgaande kennis van de Private Equity sector met uitgebreide analyses die hij voorbereidt voor het Investment Committee. Diederik legt graag de nadruk op de minder voor de hand liggende factoren om ervoor te zorgen dat er een compleet beeld wordt verkregen van de gehele investeringspropositie. Diederik is afgestudeerd als MSc. in Financiële Economie met een focus op investeringen en kwantitatieve analyse.

Voorheen werkzaam bij Solid Ventures

Daniël Helder, Associate

MSc. Finance & Investments | Eager for a challenge

Daniël neemt graag de rol aan van advocaat van de duivel om alle belangen te hebben afgewogen om tot een zorgvuldige beslissing te komen. Hij is vastbesloten om het beste te leveren. Daniël is cum laude afgestudeerd als MSc. in Finance & Investments met een focus op beleggingen en kwantitatieve analyse. Naast werk fietst Daniel graag en hij heeft recent ook mee gedaan aan de marathon van Amsterdam.

Voorheen werkzaam bij DM Equity Partners en Lazard

Jorian van der Kuilen

Jorian van der Kuilen, Analyst

MSc. Econometrics | Opportunities in numbers

Op basis van zijn grote cijfermatige inzicht en in combinatie met zijn uitgebreide kennis op het gebied van programmeren, speelt Jorian graag een belangrijke rol in de vele processen binnen Bluemetric. Jorian is afgestudeerd als MSc. in Quantitative Finance met een focus op kwantitatieve analyse en investeringen. 

Voorheen werkzaam bij ABN AMRO

Max Wetzer, Analyst

MSc. Economics & MSc. Econometrics | Systemic thinking

Max combineert zijn onderzoekende houding, passie voor kapitaalmarkten en een diepgaande interesse in de werking van de economie en haar agenten om het beste antwoord te vinden op de intellectuele uitdagingen bij het samenstellen van de best passende beleggingsportefeuilles. Max is cum laude afgestudeerd in zowel de MSc. in Economie als de MSc. in Econometrie met een focus op internationale kapitaalmarkten en kwantitatieve analyse. Max doet aan verschillende duursporten zoals hardlopen en fietsen, reist graag, en heeft een interesse in film.

Voorheen werkzaam bij Rabobank en Nielen Schuman

Jorian van der Kuilen

Lisa Pelk, Client Specialist

MSc. Finance and Investments | Attention to detail

Lisa houdt ervan om deel uit te maken van de dynamiek bij het vertalen van de wensen van een klant naar haar collega’s en vice versa. Haar nauwkeurigheid, snelheid en hoge mate van focus maken haar zeer gewaardeerd door klanten en collega’s. Lisa is afgestudeerd als MSc. Finance & Investments met een focus op beleggingen en portfolio management. Verder houdt Lisa van reizen met vrienden of familie.

Voorheen werkzaam bij WEBB Traders

Alexander van den Heiligenberg, Analyst 

BSc. Aerospace Engineering

Alexander ondersteunt de analisten bij het programmeren en berekenen van verschillende algoritmen om het proces van analyses en dagelijkse taken soepel te laten verlopen. Alexander is afgestudeerd als BSc. in Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en studeert momenteel Econometrie. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met muziek, basketballen en hardlopen.

Voorheen werkzaam bij DEGIRO

Informatie

Office Address

WTC Utrecht 17th floor
Stadsplateau 2
3521 AZ UTRECHT

Contact

Bluemetric
info@bluemetric.nl
+31 (0)30 4444 901

Contact

9 + 15 =

Bevestig dat je geen robot bent.